66% постраждалих від харчових отруєнь — діти
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Останні новини

  • ХАЙ КВІТНУТЬ БУЙНИМ ЦВІТОМ ПАШКІВСЬКІ «МАЛЬВИ» І ПІДРОСТАЮТЬ ЇХНІ «МАЛЬВІНКИ»!
    Нещодавно у Пашківці сталася приємна, хоча й не розпіарена (як нині прийнято говорити) подія: своє перше десятиріччя відзначив місцевий вокальний аматорський колектив «Мальви» Пашківського сільського клубу.
  • Я БАГАТА СВОЄЮ РОДИНОЮ ТА ЛЮДЬМИ, ЯКІ МЕНЕ ОТОЧУЮТЬ
    Всього було у моєму житті — і радощі свої, і прикрощі. Народилася і виросла я у селі Сушках, точніше на хуторі Кринки, який місцеві називали «Крим», бо його вуличка пролягала побіля ставка з вербами та верболозами. Багато дітвори там росло. Весело було. На дорозі пиляки було по кісточки, так що курява стояла стовпом майже цілий день. Благо, що поряд ставок, тож з дороги — шубовсть прямо у воду!
  • До 100-рiччя вiд дня народження Олеся Гончара: улюбленi цитати
    «Всяке буття є страждання, так східні мудреці вчать. Нірвана, кажуть. Стану нірвани, мовляв, треба досягти, ото й буде повне щастя по—нашому. А щоб нірвана тобі відкрилась, мусиш зректися всього земного, подолати в собі жагу життя, звільнитись від усяких бажань та суєти, цілком віддатися спогляданню. Однак щодо Баглая, то в нього філософія інша: труд звеличує людину. Звісно, не скотячий. Не тільки ради шлунка. І не пустопорожній, не на холостому ходу.  Бо такого в нас чи не найбільше, про декого справді можна сказати: житимеш довго, але даремно.» («Собор»)

66% постраждалих від харчових отруєнь — діти

otravlenieЦього року в Україні від гострих кишкових інфекцій постраждало понад 2 тисячі людей, з них 1 320 (66%) — діти. Про це повідомили нам у Козельщинському районному управлінні ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Станом на перше листопада 2017 року фахівці Держпродспоживслужби зареєстрували 149 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, під час яких постраждало 2 тис 1 особа, у тому числі 1 тис 320 дітей (66%). Це більше, ніж за увесь 2016 рік, протягом якого було зареєстровано 142 спалахи (постраждало 2 тис. 984 особи, у т.ч. 1 тис. 422 дитини).
Зокрема з об’єктами ресторанного господарства та торгівлі пов’язано 27 спалахів. Серед населення у побуті зареєстровано 20 спалахів.
Зазначається, що найбільшу кількість спалахів зареєстровано в Одеській області (16), а також у Київській та Чернівецькій областях (8). Крім того, за всіма ознаками в Одеській області розпочався циклічний підйом захворюваності на вірусний гепатит А.
Виникнення випадків гострих кишкових інфекційних захворювань у більшості випадків пов’язане з об’єктами, що мають важливе соціальне значення, зокрема навчальними закладами, закладами оздоровлення та відпочинку для дітей, об’єктами водопостачання, закладами громадського харчування тощо.

Фахівці радять неухильно дотримуватися простих правил, щоб запобігти виникненню гострих кишкових інфекцій: 
-НЕ купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних ociб;
-НЕ використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (ріки, озера, підземні джерела, поверхневі води тощо);
- у домашніх умовах завжди дотримуватися технології приготування їжі, особливо це стосується м’ясних страв і страв із яєць; 
 тільки достатня термічна обробка продуктів може запобігти виникненню захворювання. 
-НЕ порушувати терміни зберігання продуктів, які швидко псуються, дотримуватися умов їх зберігання (у холодильнику при температурі +20С до +60С), виключаючи сусідство сирих продуктів і готових страв; 
- при вживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити проточною водою. При споживанні дітьми — обдати ці продукти окропом;
- зважаючи на те, що більшість захворювань на сальмонельоз пов’язано зі вживанням м’яса птиці та яєць, важливо перед приготуванням ретельно помити яйця у 2%-му розчині соди, бажано не вживати сирих яєць, особливо придбаних на стихійних ринках; 
- НЕ вживати харчові продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності;
- при купівлі харчових продуктів і напоїв обов’язково звертати увагу на терміни реалізації та умови зберігання. Харчові продукти промислового виробництва зберігати і вживати тільки у спосіб, зазначений на упаковці та у встановлений термін; 
- НЕ допускати споживання продуктів і напоїв із простроченим терміном зберігання; 
- при неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, тощо) для приготування їжі, миття посуду i рук необхідно мати з собою запас питної води. При відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити дітей із правилами харчування та дотримання особистої гігієни;
- при подорожуванні не рекомендується брати в дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, що потребують охолодження при зберіганні), виключати приготування багатокомпонентних страв, що не мають достатньої термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо). Не готувати продукти із запасом. Приготовані страви з м’яса, молока бажано споживати відразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають бути повторно термічно оброблені. 
- НЕ вживати у їжу незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини; 
- захищати продукти від мух!

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Новини в Україні

Канал не знайдено

Статистика

Сьогодні
Вчора
За тиждень
Минулий тиждень
Місяць
Минулий
За всі дні
60
2041
5758
13457
40736
66381
1668055

Прогноз
2640

11.70%
6.21%
14.17%
0.58%
0.35%
67.01%
Online (15 minutes ago):10
10 guests
no members

Ваш IP:54.80.87.166