66% постраждалих від харчових отруєнь — діти
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Останні новини

  • Проблема туберкульозу в Україні
    Нині в Україні найпоширенішою інфекційною хворобою і причиною смертності людей від інфекційної патології є туберкульоз. Хвороба веде себе агресивно, вражає всі вікові та соціальні групи населення, та найбільш негативно діє на дітей і підлітків.  Майже кожен четвертий випадок туберкульозу в Україні — це мультирезистентний туберкульоз. У Полтавській області протягом 2017 року захворіли на туберкульоз органів дихання 716 громадян, із них на відкриту форму туберкульозу — 296 осіб, у тому числі 18 дітей у віці до 17-ти років, із них на відкриту форму туберкульозу захворіло двоє дітей. У Козельщинському районі у 2017 році спостерігається перевищення епідемічного порогу захворюваності на туберкульоз. Із 10 осіб,...
  • ЯК ПІДПИСАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ З ЛІКАРЕМ: ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ
    Для підписання декларації з лікарем:1. Зверніться у медзаклад, де працює терапевт, педіатр чи сімейний лікар, з яким ви хочете підписати декларацію. З собою потрібно мати: паспорт, ідентифікаційний номер і мобільний телефон. Якщо ви підписуєте декларацію з педіатром чи сімейним лікарем для дитини, то візьміть також свідоцтво про народження дитини.
  • За хабар тепер не похворієш: в Україні хочуть скасувати лікарняні
    В Україні хочуть скасувати паперові лікарняні і замінити їх електронними. Це повинно мінімізувати корупційні схеми — переконані у МОЗ.Електронний реєстр лікарняних створять протягом цього року. Після його впровадження система видачі лікарняних зміниться.

66% постраждалих від харчових отруєнь — діти

otravlenieЦього року в Україні від гострих кишкових інфекцій постраждало понад 2 тисячі людей, з них 1 320 (66%) — діти. Про це повідомили нам у Козельщинському районному управлінні ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Станом на перше листопада 2017 року фахівці Держпродспоживслужби зареєстрували 149 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, під час яких постраждало 2 тис 1 особа, у тому числі 1 тис 320 дітей (66%). Це більше, ніж за увесь 2016 рік, протягом якого було зареєстровано 142 спалахи (постраждало 2 тис. 984 особи, у т.ч. 1 тис. 422 дитини).
Зокрема з об’єктами ресторанного господарства та торгівлі пов’язано 27 спалахів. Серед населення у побуті зареєстровано 20 спалахів.
Зазначається, що найбільшу кількість спалахів зареєстровано в Одеській області (16), а також у Київській та Чернівецькій областях (8). Крім того, за всіма ознаками в Одеській області розпочався циклічний підйом захворюваності на вірусний гепатит А.
Виникнення випадків гострих кишкових інфекційних захворювань у більшості випадків пов’язане з об’єктами, що мають важливе соціальне значення, зокрема навчальними закладами, закладами оздоровлення та відпочинку для дітей, об’єктами водопостачання, закладами громадського харчування тощо.

Фахівці радять неухильно дотримуватися простих правил, щоб запобігти виникненню гострих кишкових інфекцій: 
-НЕ купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних ociб;
-НЕ використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (ріки, озера, підземні джерела, поверхневі води тощо);
- у домашніх умовах завжди дотримуватися технології приготування їжі, особливо це стосується м’ясних страв і страв із яєць; 
 тільки достатня термічна обробка продуктів може запобігти виникненню захворювання. 
-НЕ порушувати терміни зберігання продуктів, які швидко псуються, дотримуватися умов їх зберігання (у холодильнику при температурі +20С до +60С), виключаючи сусідство сирих продуктів і готових страв; 
- при вживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити проточною водою. При споживанні дітьми — обдати ці продукти окропом;
- зважаючи на те, що більшість захворювань на сальмонельоз пов’язано зі вживанням м’яса птиці та яєць, важливо перед приготуванням ретельно помити яйця у 2%-му розчині соди, бажано не вживати сирих яєць, особливо придбаних на стихійних ринках; 
- НЕ вживати харчові продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності;
- при купівлі харчових продуктів і напоїв обов’язково звертати увагу на терміни реалізації та умови зберігання. Харчові продукти промислового виробництва зберігати і вживати тільки у спосіб, зазначений на упаковці та у встановлений термін; 
- НЕ допускати споживання продуктів і напоїв із простроченим терміном зберігання; 
- при неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, тощо) для приготування їжі, миття посуду i рук необхідно мати з собою запас питної води. При відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити дітей із правилами харчування та дотримання особистої гігієни;
- при подорожуванні не рекомендується брати в дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, що потребують охолодження при зберіганні), виключати приготування багатокомпонентних страв, що не мають достатньої термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо). Не готувати продукти із запасом. Приготовані страви з м’яса, молока бажано споживати відразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають бути повторно термічно оброблені. 
- НЕ вживати у їжу незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини; 
- захищати продукти від мух!

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Оголошення

Реклама

ЛОГОТИПчик

Погода

Новини в Україні

Канал не знайдено

Статистика

Сьогодні
Вчора
За тиждень
Минулий тиждень
Місяць
Минулий
За всі дні
3685
2900
7945
17740
50337
58428
1288802

Прогноз
3432

10.68%
6.32%
15.79%
0.57%
0.43%
66.21%
Online (15 minutes ago):40
40 guests
no members

Ваш IP:95.163.255.7