Букет із фруктів — свіжий тренд у флористиці!

Останні новини

  • Зці­ли­лась і ощас­ли­ви­лась
    Че­рез хво­ро­бу не скла­ло­ся у ме­не сі­мей­не жи­ття, щас­тя. Моє одру­жен­ня — всь­о­го на пі­вро­ку. Не ві­ри­ли ба­ть­ки, що я ко­лись ви­ду­жаю, тож не по­ві­ри­ли і чу­жі лю­ди.
  • Приведи нас, Маріе, до Сина!…
    Од­не з най­ве­лич­ні­ших в іс­то­рії люд­с­т­ва свят — Різ­д­во Гос­по­да Бо­га і Спа­са  на­шо­го Ісу­са Хрис­та. Ду­ша зав­ми­рає, ко­ли по­ду­ма­єш: це ж са­ма Лю­бов, са­ма  Бла­го­дать опус­ка­є­ть­ся до нас із своїх Не­бес­них ви­сот... Яко­го ще да­рун­ку тре­ба?
  • Пройшов Спас - пішло літо від нас...
    До найбільших серед дванадцяти річних свят християнського календарного циклу належить і Преображення Господнє, або Спас (Великий Спас), що припадає на 19 серпня. Він вважається третім святом після Різдва та Великодня. Перший Спас збігається з Маковеєм, тобто 14 серпня, а третій збігається з післясвятом Успіння (29 серпня). Згідно з переказами, одного разу Ісус Христос з трьома своїми учнями піднявся на гору під назвою – Фавор. Як тільки добрався він до самої вершини і безпосередньо зійшов на неї, він змінився на краще. Неймовірною білизною засяяло його вбрання, і обличчя його також засяяло. Преображення — явлення Сина, під час якого Отець свідчить голосом зі світлої хмари Святого Духа: «Цей є...

Букет із фруктів — свіжий тренд у флористиці!

5Фруктовий букет — це й оригінальна прикраса обіднього столу, і незвичайний подарунок, і просто цікава ідея для творчості. Цілі і фігурно вирізані плоди можуть поєднуватися з квітами, солодощами, декоративно-листяними рослинами, іграшками, спиртними напоями і навіть ковбасою та в’яленою рибкою — усе залежить від того, кому збираєтеся робити такий незвичайний дарунок. Ми розповімо сьогодні, як зробити фруктовий букет, а ви вже — фантазуйте, доповнюйте.

Майстер-клас

 1Покрокова інструкція виготовлення такого букета досить проста. Найбільшу складність представляє кріплення плодів на шпажках. Важливо, щоб вони не з’їжджали вниз, не злітали і не крутилися навколо своєї осі при переміщенні букета. 

Послідовність буде такою: всі інгредієнти потрібно добре помити, висушити, звільнити від зайвих гілочок, кісточок і плодоніжок. Те, що буде використано в очищеному вигляді, очистити. У цьому випадку збирати букет потрібно безпосередньо перед врученням, інакше очищені й розрізані плоди можуть потемніти. Яблука та інші фрукти з 2гладкою шкіркою натерти чистим рушником до блиску.
Нарізати всі фігурні деталі, якщо такі передбачені.
На підготовлених шпажках зробити потовщення для того, щоб плоди не зісковзували вниз. Для цього можна використовувати резиночки для волосся, відповідні за розміром гумові шайби, скотч і т. п.
Надіти фрукти, ягоди та інші частини композиції на шпажки, закріплюючи їх (палички) між собою скотчем і намагаючись протикати плоди точно по центру, щоб уникнути перекручення через зміщення центру тяжіння при 3перенесенні. Якщо шпажка зверху стирчить і псує вигляд, на неї можна надіти виноградинку, полуничку, вишеньку чи навіть маленький шматочок сиру. Це не тільки прикрасить букет, але і зробить композицію цікавішою.
Шпажки обмотати скотчем для остаточної фіксації.
Оформити «букет» у пакувальний папір і зв’язати красивою широкою стрічкою. Помістити у підготовлену вазу.
Тут дуже згодиться навик складання букета по спіралі. У цьому випадку фрукти не будуть заважати один одному, м’ятися і намагатися зіскочити при здавлюванні «стебел».

4Щоб фрукти не потемнішали

Зрізи плодів через окислення мають властивість темнішати і втрачати привабливий вигляд. Якщо передбачається, що букет дарувати й одразу ж їсти, цим можна не перейматися, хіба що збризнути зрізи лимонним соком (він допоможе зберегти природний колір).
Але якщо необхідно, щоб букет зберігав свіжість тривалий час, зрізи потрібно або заглазурувати або покрити желатиновим розчином.
Добре працює такий склад: желатин + вода + лимонний сік + коньяк. Коньяку і лимонного соку взяти по одній столовій ложці, а кількість води при розведенні желатину зменшити на такий же обсяг. Для більш якісного результату покласти у холодильник і після застигання покрити другим шаром желе.
Уберегти зрізи апельсинів, гранатів та інших плодів від втрати вологи можна і за допомогою харчової плівки, яку перед подачею або врученням потрібно обов’язково зняти.
Очищені й порізані банани темнішають завжди. З цієї причини єдиним способом включити їх до складу фруктових букетів є глазурування, наприклад, шоколадом.

Як бачите, робити такі букети власноруч нескладно навіть для початківців,  а дізнавшись основні правила і секрети, можна домогтися приголомшливого результату з першого разу!

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Реклама

ЛОГОТИПчик

Статистика

Сьогодні
Вчора
За тиждень
Минулий тиждень
Місяць
Минулий
За всі дні
107
1827
1862
17858
21569
79093
1784932

11.06%
7.33%
13.86%
0.57%
0.33%
66.86%
Online (15 minutes ago):22
22 guests
no members

Ваш IP:54.36.148.73