Щоб кури взимку неслися

Останні новини

  • МЕДИЧНА РЕФОРМА: ВІД СЕЛА ДО СЕЛА, ВІД ПАЦІЄНТА ДО ЛІКАРЯ…
    Сушківська амбулаторія залишилася без власного сімейного лікаря. А ще кілька років тому місцева громада раділа: їм удалося за підтримки районної влади, фінансування тоді ще Пригарівської сільської ради, а також  завдяки ентузіазму та коштам місцевих фермерів, населення перетворити Сушківський ФАП на комфортну амбулаторію, забезпечити її кадрами, перш за все — молодим сімейним лікарем; купити автомобіль…
  • Найзатребуваніший сервісів Міністерства юстиції України
    Одним із найпопулярніших і найзатребуваніших сервісів Міністерства юстиції України насьогодні є видача свідоцтв про народження дітей безпосередньо у пологовому будинку.
  • ДЕ НА ПОЛТАВЩИНІ НАЙБІЛЬШЕ ХВОРІЮТЬ НА ГРИП ТА ГРВІ
    Протягом минулого тижня (станом на 28 січня) на Полтавщині продовжується сезонний підйом захворюваності на гострі респіраторні інфекції.

Щоб кури взимку неслися

куриДля того, щоб кури регулярно неслися і нарощували товарну вагу, їх раціон харчування має бути досить збалансованим. Для підвищення яйценосності несучок найкраще годувати спеціальними комбікормами, що містять усі необхідні вітаміни і мінерали. При цьому продуктивність птиці підвищується до 50 відсотків порівняно з годівлею зерном чи кухонними відходами. 

Для годування курей у присадибному господарстві використовують різні види кормів: вуглеводні (зерно таких злаків, як пшениця, кукурудза, ячмінь, просо, сорго, овес, а також картопля, коренеплоди, крупи і висівки); білкові (дріжджі, зерно бобових, макуха, шроти, борошно з кропиви та бобових трав, м’ясо-кісткове і рибне борошно, молоко, сир); мінеральні (крейда, черепашки, вапняк, сіль кухонна, фосфати кормові); вітамінні (борошно з різної гички і трав, морква, зелена трава, хвойне борошно).
Взимку птиці не вистачає вітамінного корму. Де його взяти? Приготувати.
Робиться це так: у відро насипають овес і заливають його теплою водою. Бажано додати 10 крапель формаліну, щоб не було шумування. Розмочують овес протягом двох діб за кімнатної температури. Потім висипають його у низенькі коробки. Днів через 6-10, залежно від того, наскільки тепла кімната, можна мати добре проросле зерно. Згодовувати його треба якнайшвидше, бо паростки зів’януть. У такому вівсі поживних речовин у три з половиною рази більше, ніж у сухому. Отож якщо годувати ним курей, то нестимуться краще.
Кукурудзу теж краще згодовувати пророслою. Так само і жито. Горох (у ньому містяться речовини, що сприяють ростові) слід давати у вигляді грубої дерті.
А ось буряки та моркву найкраще давати сирими, прив’язавши цілими у курнику на півметра від підлоги, щоб кури, підлітаючи, клювали. Це буде і моціон: вони не засиджуватимуться і у великі морози таким чином зігріватимуться.
Якщо курей утримують у приміщенні, то зерно бажано висипати на підстилку. Звісно, за умови, що вона суха і чиста. Такий спосіб годівлі вважається найкращим, бо птиця, визбируючи корм, увесь час рухається, а це для неї корисно.
Важливим фактором регулювання несучості птиці в осінньо-зимовий період є світловий режим. Світло діє на систему внутрішньої се­креції несучки, стимулюючи діяльність органів розмноження, тобто інтенсив­ність яйцекладки. А зниження температури повітря у приміщенні нижче +8оС може навіть припинити яйцекладку. Оптимальна вологість повітря у пташнику має складати 60-70 відсотків. Наявність паразитів (вошей, кліщів) також призводить до значного зниження продуктивності несучок.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Реклама

ЛОГОТИПчик

Статистика

Сьогодні
Вчора
За тиждень
Минулий тиждень
Місяць
Минулий
За всі дні
1112
2177
10806
16987
46260
57730
1927714

Прогноз
1656

10.48%
8.47%
13.32%
0.61%
0.32%
66.80%
Online (15 minutes ago):26
26 guests
no members

Ваш IP:3.84.243.246